God italiensk pastarätt med en sås med vodka. Fusilli är pasta i form av små, tjocka, korkskruvsformade pasta.
På restaurengen Trattoria Vecchia Bettola i Florens kan du få den här rätten serverad.

Tillagning av Fusilli med vodkasås

  1. Skala moroten och löken och finhacka tillsammans med sellerin och persiljan.
  2. Värm upp olivolja i en stor stekpanna med lock. Fräs vitlöken och de finhackade grönsakerna då olivoljan är varm i cirka 10 minuter på låg värme.
  3. I med tomaten (+ saften) och dela dem i mindre bitar. Smula i chilifrukten och sockra samt salta. Låt nu skjuda på svag värme runt 20 minuter.
  4. Smält smör och h äll tillbaka såsen. Häll nu i vodkan och låt stå i 10 minuter.
  5. Nu börjar du koka pastan. Sätt på 3 dl vatten och när det kokar häll i pastan och salta.
  6. Blanda ner riven parmesanaost i tomatsåsen och stäng av värmen.
  7. Sila pastan och blanda sedan ner i tomatsåsen. Tillsätt lite finhackad persilja.

Ingredienser till Fusilli med vodkasås
Recept till cirka 4 personer.

  • 500 gram penne eller valfri pasta
  • 1 st burk konserverade tomater
  • 1 st morot
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st slleristjälk
  • 1.5 dl riven parmesanaost
  • 3-5 msk vodka (bestäm själv)
  • 2 st små torkade chilifrukter
  • 3 msk olivolja
  • 30 gram smör
  • 1 kvist persilja
  • 1 krm socker
  • 2 msk havssalt