En god paj som äts mycket till påsk i Italien. Smakar bra varm som kall.

Tillagning av italiensk påskpaj
Gräddas i cirka 30 minuter på 225C.

  1. Söndersmula smöret i mjölet och späd med vatten. Arbeta sedan degen tills den är smidig och låt stå kallt i cirka 1 timme.
  2. Forma skinkan i tärningar och lös upp buljongen i hett vatten. Fräs skinkan i smör och häll på lite mjöl. Späd sedan med grädde och buljong.
  3. Ta bort pannan från värmen och häll i den rivna osten och äggulorna.
  4. Kläd pajform med 2/3 av degen, nagga degen och strö över 1 msk riven ost.
  5. Förväll broccolin i kokande vatten några minuter. Låt den rinna av lite och kallna.
  6. Ta en form och lägg broccolin i den, bre sedan över såsen och sporra ut resten av degen i resmor och lägg kors och tvärs över pajen.
  7. Pensla med äggen.

Ingredienser till italiensk påskhaj

  • 1 st ägg för pensling
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 gram smör/margarin
  • 1¼ dl kallt vatten

Fyllning

  • 2 paket broccoli (fryst)
  • 2 msk smör
  • 100 gram lättrökt eller kokt skinka
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde (tunn)
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 st äggulor
  • 3 msk riven lagrad ost

Njut!