En god paj som äts mycket till påsk i Italien. Smakar bra varm som kall.
Tillagning av italiensk påskpaj
Gräddas i cirka 30 minuter på 225C.
- Söndersmula smöret i mjölet och späd med vatten. Arbeta sedan degen tills den är smidig och låt stå kallt i cirka 1 timme.
- Forma skinkan i tärningar och lös upp buljongen i hett vatten. Fräs skinkan i smör och häll på lite mjöl. Späd sedan med grädde och buljong.
- Ta bort pannan från värmen och häll i den rivna osten och äggulorna.
- Kläd pajform med 2/3 av degen, nagga degen och strö över 1 msk riven ost.
- Förväll broccolin i kokande vatten några minuter. Låt den rinna av lite och kallna.
- Ta en form och lägg broccolin i den, bre sedan över såsen och sporra ut resten av degen i resmor och lägg kors och tvärs över pajen.
- Pensla med äggen.
Ingredienser till italiensk påskhaj
- 1 st ägg för pensling
- 5 dl vetemjöl
- 200 gram smör/margarin
- 1¼ dl kallt vatten
Fyllning
- 2 paket broccoli (fryst)
- 2 msk smör
- 100 gram lättrökt eller kokt skinka
- 1,5 msk vetemjöl
- 2 dl grädde (tunn)
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 2 st äggulor
- 3 msk riven lagrad ost
Njut!
0 Comments until now
Add your Comment!