Enkel men god italiensk köttgryta. Vill man vara lite tjock så kan man ha i 1 dl grädde i såsen.

Tillagning av köttgryta med salvia

  1. Förberedning av buljongen börjar du med. Sedan skala vitlöksklyftorna och dela dem på längden. Grodden i mitten ska bort. Skölj och torka salvian.
  2. Häll i olivoljan i en tjockbottnad gryta och tillsätt sedn nötköttet, salvia och vitlök. Fräs på medelhög värme i ungefär 30 minuter (vätskan ska kokat bort).
  3. Peppra och salta, ta 1-2 soppslevar varm buljong och sedan täck köttbitarna till hälften av buljongen.
  4. Lägg på lock och låt koka i ungefär 1 timme på svag värme, tillsätt mer buljong när det behövs.
  5. När köttet faller sönder då man sticker ner en gaffel i det så är grytan klar.

Ingredienser till köttgryta med salvia
Cirka 4 personer

  • 1 kg nötkött
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st kvistar salvia (färsk)
  • 1/2 l buljong (kött- eller grönsaksbuljong)
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar