Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt med mascarpone, färskost och sprit.
Kan stå max några dagar i kylen.

Tillagning av Tiramisu

  1. Välj fat eller form som rymmer 12 kex.
  2. Doppa undersidan av hälften av kexen i kaffet.
  3. Dela upp äggulorna och äggvitorna. Vispa sedan gulorna med sockret.
  4. Blanda ner osten och spriten och vispa med äggvitorna.
  5. Täck över hälften av blandningen över kexen. Lägg till ett lager med kaffedoppade kex och toppa med ostblandning.
  6. Förvara i kylskåpet 2 timmar. Innan servering kan man strö över lite kakao.

Ingredienser till Tiramisu
Cirka 8 portioner.

  • 24 Ladyfingers Savoiardikex
  • 3 dl starkt kaffe eller espresso
  • 4 st ägg
  • 400 gram mascarpone färskost elle Philadelphia
  • 3 msk kakao
  • 1 dl socker
  • 6 cl Konjak, brandy eller Amaretto