Italienskt - olivolja


Pasta carbonara

Dela Den gamla klassiska italienska pastarätten pasta carbonara. Detta recept är den enklare varianten. Receptet tar cirka 25 minuter att laga. Tillagning av pasta carbonara Koka spaghetti med 2 tsk olivolja. Strimla baconen i småbitar och hacka gul lök och vitlöken. Fräs baconen och löken på medelhög värme tills det blir krispigt och genomstekt. Vispa […]

Sockerkaka med olivolja och citron

DelaHär är ett recept på sockerkaka där olivolja används istället för smör. Mycket italienskt, eller hur? Tillagning av sockerkaka med olivolja Använd en plastmugg som mått. Häll yoghurt i en skål och vispa med socker, ägg och lite salt. Riv bort citronskalet och lägg ner citron i blandningen. Blanda i allt mjöl tillsammans med bakpulvret. […]

Italiensk förrätt (antipasti)

Dela Antipasti betyder ”före pastan”, ”före måltiden” på italienska och är det som vi kallar förrätt i Sverige. Här är en variant på italiensk förrätt så kallad antipasti med lufttorkad skinka och melon. Serveras med något bröd, vitlöksbröd och focacciabröd är gott till. Italiensk förrätt (antipasti) med lufttorkad skinka Bred ut lufttorkade skinkskivorna på en […]