Biscotti är det Italienska namnet för det vi på svenska kallar mandelskorpor som ofta äts efter maten här i Italien.

Till detta recept rekommenderas elvisp.

Tillagning av biscotti – italienska mandelskorpor

  1. Ugn på 175C. Rör smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg, ett i taget och rör runt allt eftersom. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan skål.
  2. Tillsätt mjölblandningen mängdvis till äggblandningen och vispa hela tiden med elvispen. I med lite mandel när allt är färdigvispat.
  3. Gör degen till en boll och dela i två. Rulla till två rullar, ca 25 cm långa. Glöm inte att använda mjölat underlag.
  4. Lägg på plåt med bakpapper och platta ut dem till två rektanglar och ställ sedan in i ugnen i cirka 12-15 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen och låt biscottin svalna lite. Forma dem lite som du vill och grädda sedan i cirka 10-13 minuter till.
  6. Låt svalna innan servering.

Ingredienser till biscotti – italienska mandelskorpor
Cirka 20 portioner.

  • 100 gram smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 7 dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gram grovhackad mandel