Enkel men god italiensk köttgryta. Vill man vara lite tjock så kan man ha i 1 dl grädde i såsen.
Tillagning av köttgryta med salvia
- Förberedning av buljongen börjar du med. Sedan skala vitlöksklyftorna och dela dem på längden. Grodden i mitten ska bort. Skölj och torka salvian.
- Häll i olivoljan i en tjockbottnad gryta och tillsätt sedn nötköttet, salvia och vitlök. Fräs på medelhög värme i ungefär 30 minuter (vätskan ska kokat bort).
- Peppra och salta, ta 1-2 soppslevar varm buljong och sedan täck köttbitarna till hälften av buljongen.
- Lägg på lock och låt koka i ungefär 1 timme på svag värme, tillsätt mer buljong när det behövs.
- När köttet faller sönder då man sticker ner en gaffel i det så är grytan klar.
Ingredienser till köttgryta med salvia
Cirka 4 personer
- 1 kg nötkött
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 st kvistar salvia (färsk)
- 1/2 l buljong (kött- eller grönsaksbuljong)
- 5 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Skriv en kommentar om receptet