Det finns många olika matrecept på risotto. Här är ett gott italienskt matrecept på parmesan risotto.
Tillagning av risotto med parmesana
- Låt buljongen sjuda under hela koktiden av risotton. Skall tillsättas varm och med slev.
- Hacka löken och smält smöret i en gryta samt fräs löken i cirka 5 minuter på svag värme.
- I med riset och låt steka medans du rör om runt 5 minuter, häll nu på vinet och höj värmen tills det är avdunstat.
- Sänk nu värmen, salta och häll två soppslevar varm buljong. Blanda runt och så att buljongen kokas in i riset.
- Fortsätt att hälla på buljongen, endast lite i taget och under hela koktiden. All buljong måste vara inkokat i riset innan man häller i mer.
- Låt risotton koka i cirka 15-20 minuter på låg värme. När det är klart ska risotton vara i en krämig konsistens.
- Tillsätt resten av smöret och parmesanaosten. Låt den vila under lock i några minuter till.
- Tillsätt kryddor. Blanda och servera!
Ingredienser till risotto med parmesana
- 5 dl risottoris
- 1 1/2 l grönsaksbuljong
- 100 gram smör
- 2 dl gram riven parmesanaost
- 2 dl vitt vin (torrt)
- svartpeppar
- salt
- halv gul lök
Skriv gärna vad du tycker om detta recept på italiensk risotto.
0 Comments until now
Add your Comment!