Här är ett recept på sockerkaka där olivolja används istället för smör. Mycket italienskt, eller hur?
Tillagning av sockerkaka med olivolja
- Använd en plastmugg som mått. Häll yoghurt i en skål och vispa med socker, ägg och lite salt.
- Riv bort citronskalet och lägg ner citron i blandningen. Blanda i allt mjöl tillsammans med bakpulvret.
- Blanda runt mycket. Häll ner i olivoljan.
- Blanda ännu mer, tills smeten är jämn. Smörj en form och pudra med lite mjöl. I med smeten och grädda i cirka 40 minuter på 180C.
- Ta ut sockerkakan när den är klar och strö på lite florsocker och vaniljsocker, låt sedan svalna innan servering.
Ingredienser till sockerkaka med olivolja
Cirka 8 personer
- 3 st ägg
- 130 gram naturell yogurt
- 1 st citron
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk florsocker
- 2 krm vaniljsocker
- 2,5 mugg vetemjöl
- 0,5 mugg maizenamjöl
- 2 msk potatismjöl
- 3/4 mugg olivolja
- salt
1 Comment until now
Hur stor plastmugg menar du?
Kaffemugg, saftmugg, mfl de finns i hur många storlekar som helst.
Add your Comment!