Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt med mascarpone, färskost och sprit.
Kan stå max några dagar i kylen.
Tillagning av Tiramisu
- Välj fat eller form som rymmer 12 kex.
- Doppa undersidan av hälften av kexen i kaffet.
- Dela upp äggulorna och äggvitorna. Vispa sedan gulorna med sockret.
- Blanda ner osten och spriten och vispa med äggvitorna.
- Täck över hälften av blandningen över kexen. Lägg till ett lager med kaffedoppade kex och toppa med ostblandning.
- Förvara i kylskåpet 2 timmar. Innan servering kan man strö över lite kakao.
Ingredienser till Tiramisu
Cirka 8 portioner.
- 24 Ladyfingers Savoiardikex
- 3 dl starkt kaffe eller espresso
- 4 st ägg
- 400 gram mascarpone färskost elle Philadelphia
- 3 msk kakao
- 1 dl socker
- 6 cl Konjak, brandy eller Amaretto
Skriv en kommentar om receptet