Den gamla klassiska italienska pastarätten pasta carbonara. Detta recept är den enklare varianten. Receptet tar cirka 25 minuter att laga.

Tillagning av pasta carbonara

  1. Koka spaghetti med 2 tsk olivolja.
  2. Strimla baconen i småbitar och hacka gul lök och vitlöken.
  3. Fräs baconen och löken på medelhög värme tills det blir krispigt och genomstekt.
  4. Vispa under tiden ihop grädde, riven ost och ägg med en vanlig visp. Smaksätt med salt.
  5. Häll av pastavattnet. Blanda med bacon, lök och äggblandningen.
  6. Servera med svartpeppar och persilja.

Ingredienser till pasta carbonara
Cirka 4 portioner.

  • 150 gram bacon
  • 300 gram spaghetti
  • 1 st klyfta vitlök
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 100 gram riven parmesanost