Panna cotta är en typisk italiensk dessert som är gjord av socker, gelatinblad och vispgrädde. Supersmarrig dessert.
Tillagning av panna cotta – italiensk dessert
- Ta from kastrull. Häll grädde i och sätt på kokning.
- Lägg gelatinblad i kallvatten.
- Skrapa ur fröna ur vaniljstången och tillsätt med socker, blanda tills sockret löser sig.
- Förbered formar på 1 dl som panna cottan ska hällas i sen.
- När grädden sjudar ska du ta den från plattan.
- Rör ner gelatinbladen i grädden.
- Lägg ner panna cottan i formarna och låt stå i några timmar tills det stelnat helt.
- Servera med färksa bär och frukter som ananas, jordgubbar, kiwi, hallon osv. En italiensk dessert som smakar kan jag säga.
Ingredienser till panna cotta – italiensk dessert
Cirka 9-10 portioner.
- 1 liter grädde
- 2 dl socker
- 5 gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- färska bär och frukter
0 Comments until now
Add your Comment!