Italienskt - Kött


Köttgryta med salvia (Spezzatino al salvia)

DelaEnkel men god italiensk köttgryta. Vill man vara lite tjock så kan man ha i 1 dl grädde i såsen. Tillagning av köttgryta med salvia Förberedning av buljongen börjar du med. Sedan skala vitlöksklyftorna och dela dem på längden. Grodden i mitten ska bort. Skölj och torka salvian. Häll i olivoljan i en tjockbottnad gryta […]

Pasta carbonara

Dela Den gamla klassiska italienska pastarätten pasta carbonara. Detta recept är den enklare varianten. Receptet tar cirka 25 minuter att laga. Tillagning av pasta carbonara Koka spaghetti med 2 tsk olivolja. Strimla baconen i småbitar och hacka gul lök och vitlöken. Fräs baconen och löken på medelhög värme tills det blir krispigt och genomstekt. Vispa […]

Italiensk förrätt (antipasti)

Dela Antipasti betyder ”före pastan”, ”före måltiden” på italienska och är det som vi kallar förrätt i Sverige. Här är en variant på italiensk förrätt så kallad antipasti med lufttorkad skinka och melon. Serveras med något bröd, vitlöksbröd och focacciabröd är gott till. Italiensk förrätt (antipasti) med lufttorkad skinka Bred ut lufttorkade skinkskivorna på en […]

Friterade köttbullar

DelaEtt utsökt italienskt recept på polpette fritte (friterade köttbullar). Tillagning av friterade köttbullar Riv parmesanosten och hacka upp mortadellan fint eller kör i mixer. Blöt brödet i mjölken och sedan skölj samt hacka persilja i fina bitar. Blanda: mortadellan, parmesanaosten, persiljan, nötfärsen, äggen och det blöta brödet. Salte lite och blanda sen dessa ingredienser väl. […]